Paula S

Crossfit-Siilinjärvi-1200px-240

Olen 33-vuotias CrossFit harrastaja. Aloitin lajin Siilinjärvellä toukokuussa 2014 ja sen jälkeen siitä on tullut iso osa minun arkeani. Kävin ensin On-ramp -alkeiskurssin ja sen jälkeen aloin seuraamaan ohjaajien tekemää ohjelmointia. Käyn Wodeilla 3-5 kertaa viikossa.

Ennen CrossFit harrastusta olin harrastanut jalkapalloa, kuntosalia ja juoksemista ym. puuhastelua. Olin alusta lähtien innoissani uudesta lajista, mutta heti alkuun tajusin kyllä että laji on monipuolisuutensa ansiosta todella haastava. Opeteltavaa riittää vuosiksi eteenpäin, kun lähtökohtani oli se, että en ollut koskaan aikaisemmin edes kokeillut tempausta tai rinnallevetoa ja työntöä. Osa liikkeistä on teknisesti haastavia, joten en olisi alkuun voinut uskonut kuvitella olevani vajaan vuoden harjoittelun jälkeen edes tällä tasolla, kuin millä nyt olen. Tekniikoiden ja voimatasojen kehitys on ollut (ainakin omasta mielestäni) nopeaa. Tästä voi kiittää näitä ammattilaisia, jotka jaksavat korjata ja hienosäätää päivästä toiseen minun ja monen muun liikkeitä.

Wodeilla on mukana rajattu määrä treenaajia ja jokainen tekee liikkeet oman tasonsa mukaan. Niin tekniikan kuin voimienkin suhteen. Tunneille on aina mukava mennä, kun treenit on suunniteltu valmiiksi ja valmentajat tietävät jokaisen treenaajan vahvuudet ja heikkoudet ja osaavat vaatia jokaiselta omantasoista suoritusta. Ohjaajia on useita ja jokaisella heilläkin on omat vahvuutensa osaamisessa, mikä on kyllä pelkästään hyvä asia.

Lajina CrossFit on minun makuuni riittävän kovaa ja raskasta urheilua. Treenit voin tehdä verenmaku suussa ja välillä kämmenet verillä, aikaa vastaan. Voimaosuuksia tehdään usein raskailla painoilla, mikä onkin sitten suhteellinen käsite. Tekniikkaharjoittelua tehdään tietysti pienemmillä painoilla. Jokaisen kovan treenin jälkeen jää kuitenkin entistä kovempi nälkä tulla uudestaan treenaamaan ja saada taas vähän enemmän painoa tankoon. Oikeastaan mitä pahemmalle on tuntunut treenatessa, niin sitä parempi mieli on kotiin lähtiessä.

Lajin imu on ollut niin kova, että välillä pitää muistutella itselleen, että muullekin elämälle pitää jättää tilaa. Onhan minulla kuitenkin perhe, työ ja ystäviä. Lähipiirini on saanutkin kuunnella varmasti ihan riittämiin minun CrossFit vouhotustani =D

CrossFit salin jäsenyys on tarjonnut ainakin minulle kaiken mahdollisen mitä tällaiselta liikunnalta toivoa saattaa. Itseltä ei vaadita muuta kuin paikalle saapumista ja täysillä osallistumista päivän treeniin.

-Paula-